magnify
Home 2012 november
formats

Szoftver

Interwrite™ Workspace ExamView Edition – táblaszoftver

Ezen szoftvercsomag egyebek mellett már magyar nyelven is elérhető, ez azt jelenti, hogy nem csak a szoftverek nyelvezete magyar nyelvű, hanem a teljese súgó rendszer is honosított, minden gond nélkül kezeli az ékezetes betűket is.

A csomag kiegészítéseként elérhető egy úgynevezett Interwrite conect is, amely képek és animációk óriási gyűjteményét foglalja magában, melynek segítségével érdekesebbé és változatosabbá tehető az órákon előadott tananyag.

A szoftvercsomagban található programok rendkívül jól kezelhető, letisztult, kifinomult tulajdonságokkal rendelkeznek, amely okán egyszerűbb és gyorsabb felkészülni a tanórákra.

 

A MimioStudio három lefontosabb szoftvere a n MimioStudio Jegyzetfüzet, MimioStudio Eszközök, MimioStudio Galéria.

Jegyzetfüzet több lapos munkaterületet ad a tanórák anyagának elkészítéséhez.A szoftver többféle szövegszerkesztéshez használatos funkcióval lett felvértezve. A szemléltetéshez remek segítséget nyújtva különféle objektumokat hozhatunk létre pl. vonalakat, nyilakat, szövegdobozokat és különféle síkidomokat is. A jegyzetekbe akár háttérként akár objektumként különféle képeket állíthatunk be.

A MimioStudio Eszközök segítségével rendkívül hasznos és látványos magyarázó jegyzeteket lehet készíteni, melyben az összes objektuma, rajzoló és átalakító funkciója elérhető.

MimioStudio Galéria a bemutatók készítéséhez a legjobb választás, videókat, képeket, sablonok sőt még kész bemutatókat is tartalmaz.

 
Címkék:
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Pályázat

A technika fejlődésével egyre nagyobb igények keletkeznek olyan termékek iránt, melyek megkönnyítik egy-egy szakterületen dolgozó szakemberek munkáját. Ilyenek például az interaktív táblák is, melyekre egyre nagyobb igény merül fel manapság.

A felmérések szerint az oktatási intézmények az a szegmens, amely talán a legjobban érdeklődik ezek iránt az eszközök iránt. Sajnos jelen pillanatban ezek a berendezések még igen drágának bizonyulnak, ezért lehetőség van különféle pályázatokra való jelentkezésre, ami nagyban megkönnyítheti a szerkezetek beszerzését. De mit is kell tennünk, ha pályázni szeretnénk egy interaktív tábla beszerzésére? Természetesen vannak olyan pályázatok is, amelyeknek az a lényege, hogy beküldünk valamiféle pályamunkát, amit bekértek az adott pályázat során, és lehetőségünk van egy úgynevezett nyereményre, ami esetünkben lehet egy interaktív tábla, vagy esetlegesen annak egy kiegészítője. Az ilyen pályázatokhoz mindenképpen regisztrálnunk kell a pályázatkiíró szervnél, és végig csinálni a kért lépéseket.

Ezen kívül lehetőségünk van még valamiféle támogatásos pályázaton részt venni. Ebben az esetben viszont érdemes egy olyan céget megkeresni, aki pályázatírással foglalkozik. Általában nem kérnek külön pénzt a pályázatírásért, csupán a nyertes pályázat után néhány százalék jutalékot. Így nem járhatunk rosszul, abban az esetben, ha valóban nyertes pályázatot könyvelhetünk el.  Ha ezt a megoldást választjuk, akkor egy bizonyos anyagi támogatást kérhetünk például az Európai Uniótól. Általában az adott projekt egy részét támogatják, vissza nem térítendő támogatás formájában. Viszont ebben az esetben valamennyi önrészt is produkálnunk kell, hiszen ez a pályázat egyik alapköve. Viszont ebben az esetben is nagyon jól járhatunk, hiszen a beszerzett eszköz árának csupán egy töredékéért juthatunk akár egy interaktív táblához.

 
Címkék:
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Gyártók

Manapság nagyon fontos, hogy mit és kivel gyártatunk le. Mindig figyelnünk kell arra, hogy olyan gyártókat válasszunk, akiben teljes mértékben megbízunk. Mindenképp győződjünk meg arról, hogy a beszállító, akit választani szeretnénk, biztos anyagi háttérrel rendelkezik, és teljes mértékben ért ahhoz, amit csinál. Ha nincs megfelelő szakmai ismerete, akkor könnyen készíthet olyan eszközt, ami később sok fejtörést okozhat.

Az interaktív táblák felhasználási területe egyre tágabb, már az oktatásban is felmerültek rá az igények. Így az oktatók is emelhetik a színvonalat a tanításuk során, és a nehezebben tanítható gyermekeknek is könnyebbség lehet, egy számukra bonyolult anyag megértése.
A mai piacon, mely napról napra egy gyorsabban fejlődik, rengeteg gyártó van jelen, aki interaktív táblák készítésével foglalatoskodik. Ezek mellett általában a kínálatukban megtalálhatunk különféle projektorokat és modern képalkotó rendszereket.

Érdemes olyan gyártókat megkeresnünk, akik kifejezetten az interaktív táblák gyártására szakosodtak, hiszen ebben az esetben sokkal nagyobb figyelmet képesek fordítani a termékeikre. Természetesen az is előfordul, hogy az interaktív táblát árusító cég ne gyártja az adott terméket, csupán forgalmazza. Ebben az esetben sincs túl nagy probléma, viszont mindenképp figyeljünk oda a termék származási helyére, és a különféle alapanyagokra. Nagyon fontos, hogy megbízható, és jó minőségű anyagok kerüljenek felhasználásra, és mindenképp legyen rá valamiféle garancia, hogy meghibásodás esetén ne érjen minket anyagi kár.

Fontos, hogy mindenképp hallgassunk meg egy szakértői véleményt, az adott termékkel kapcsolatban, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy az adott felhasználási területre megfelelő terméket választunk. Mindenképp fogadjuk meg a szakértői tanácsokat.

 
Címkék:
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Forgalmazók

Az interaktív tanítási és oktatási segédeszközök esetében nagyon fontos tudnunk, hogy nem nagyon számolhatunk magyar gyártóval. Ennek az az oka, hogy sajnos a mai kereskedelemben sokkal olcsóbb külföldön, például Kínában előállítani és beimportálni, mint hogy az ember Magyarországon legyártsa. A másik fő probléma, hogy nagyon kevés manapság az a szakember, aki biztonságosan elő tud állítani egy ilyen elektronikus eszközt.

Tehát egyáltalán nincs egyszerű dolgunk, ha úgy döntünk, hogy például egy interaktív táblával próbáljuk munkánkat megkönnyíteni. Mivel gyártóval nem nagyon fogunk tudni találkozni, ezért csak a forgalmazókra érdemes ráfókuszálnunk. A gyártók között is érdemes azonban válogatnunk. Rengeteg beszállítóval találkozhatunk a piacokon, de mindenképp figyeljünk arra, hogy milyen gyártmányú eszközt választunk. Nagyon fontos, hogy milyen alapanyagokból készült, és hogy egyáltalán mikor. Mindenképp kérdezzünk rá, hogy mennyi idő a gyártói garancia, és mi történik abban az esetben, ha esetleg a garancia már lejárt, viszont a készülékünk meghibásodik. Nagyon fontos, hogy mennyibe kerülnek hozzá az alkatrészek, és mivel nem magyarországi gyártóról beszélünk, van-e lehetőség alkatrész beszerzésére, és ha igen, akkor ez mennyi időt vesz igénybe. Az is egy fontos momentum, hogy van-e a szervizükben megfelelő szakember, aki a megfelelő javításokat el tudja végezni, még abban az esetben is, ha már nem garanciális a készülékünk.

Nagyon fontos tehát, hogy mindenképp nézzünk utána a forgalmazó hátterének, és mindenképp tegyük meg a megfelelő intézkedéseket a garancia érdekében is.

 
Címkék:
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Áttekintés

Az interaktív tábla egy olyan eszköz, mely viszonylag újnak számít a például az oktatás területén. Mindenképp egy olyan eszközről beszélünk, ami nem egy olcsó kategóriás oktató eszköz, mégis érdemes lehet erre beruházni. Például a speciális iskolákban, ahol olyan gyerekeket tanítanak, akiknek sokkal több figyelemre és türelemre van szükségük, mint az átlagos társaiknak. Ezek a táblák segíthetnek abban, hogy ezek a gyerekek könnyebben elsajátíthassák azokat az alapismeretekhez, melyek elengedhetetlenek a felnőtt életben.

A másik felhasználási terület az információ közlése. Ebben az esetben lehetséges egy bizonyos reklám leadására egy interaktív tábla segítségével, vagy esetleg a kreszben is nagy szerepe lehet ennek az eszköznek. Például ha forgalomkorlátozás van, vagy esetleg forgalmi rend változás, akkor sokkal könnyebb egy interaktív táblával felhívni a sofőrök figyelmét, mint egy sima, hétköznapi táblával.
Sajnos egyenlőre még elég drágák ezek a készülékek, de ha nem engedhetjük meg magunknak a teljes finanszírozását, lehetőség van különféle pályázatokon keresztül ilyet beszereznünk. Vannak a forgalmazóknak is pályázatai, amelyeknek a segítségével juthatunk egy interaktív táblához, de lehetőség van esetleg pénzbeli hozzájárulás igénylésére is. Ebben az esetben általában az Európai Unió tud besegíteni a beruházásunkban. Ilyenkor rendelkeznünk kell egy bizonyos önrésszel, és sikeres pályázat során kaphatunk egy bizonyos mennyiségű, vissza nem térítendő állami támogatást. Ebben az esetben érdemes megpályáztatni egy erre a területre szakosodott céggel, akik csak a nyertes pályázat esetén kérnek csak jutalékot.

Ha már a beszerzésénél tartunk, érdemes jól körbe járni a témát, hiszen nagyon fontos a gyártó és a forgalmazó kiléte. Figyeljünk mindenképp a garanciára és az esetleges alkatrészek pótolhatóságára.

 
Címkék:
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn