magnify
Home 2013 június
formats

Probléma esetén a megfelelő szakemberhez forduljunk

A garancia az elektromos berendezésekre nagyon fontos. Annak ellenére, hogy egy használt laptop vásárlása mellett döntünk, mégis ugyanúgy kaphatunk rá garanciát, mintha új terméket vásárolnánk. De miért is érdemes használt laptop vásárlása mellett döntenünk? Többek között az ára miatt. Mivel egy használt termékről van szó, olcsóbban beszerezhető. Ennek ellenére mégis ugyanolyan megbízható, mint egy új készülék. Ennek oka, hogy a használt gépeket árusító cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy tökéletesen működő készülékeket kínáljanak ügyfeleiknek. Amikor használt laptopot vásárolunk, ugyanúgy kapunk rá egy bizonyos mennyiségű garanciát. Tehát, ha bármiféle meghibásodást tapasztalunk, forduljunk azonnal a szervizhez. Ez azért lehet fontos, hogy megelőzzünk egy nagyobb problémát, vagy esetleg egy adatvesztést, ami a későbbiekben végleges károkat eredményezhet. Tehát levonhatjuk a következtetést, hogy a használt laptopok vásárlása egyáltalán nem jár kockázatokkal, csupán arra kell odafigyelnünk, ha problémánk van a készülékkel, hogy megfelelő szakemberhez forduljunk.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Ha a SzállásKérés.hu-n jár, akkor már rossz helyen nem lehet!

Szállást keres Hévízen? Ha a SzállásKérés.hu-n jár, akkor már rossz helyen nem lehet! Több mint kétszáz szálláshely regisztrált a városból és környékéről, keresse meg a portálon azt a szálláshelyet, amely nélkülözhetetlen az idei nyaralásához, pihenéséhez. Nálunk ehhez csupán néhány percre és pár kattintásra van szükség. Írja be a keresőmezőbe Hévíz szót és válogasson a lehetőségek között! Ha tudja, hogy pontosan hányan utaznak a gyógyfürdőjéről méltán híres városba, mikor indulnának és távoznának, akkor kérjen rögtön árajánlatot attól a szálláshelytől, amelyik elnyerte tetszését, majd kedvező válasz esetén, foglaljon! Ha nem tudott dönteni, akkor kérjen több helyről is ajánlatot, és minden következmény nélkül döntsön az egyik mellett. Mi segítünk Önnek a választásban. Ha nem tud túl sokat költeni az idei nyaralásra, válogasson az Olcsó szállások között; ha extra szolgáltatásokat kíván, menjen a wellness-szállások menüpontra, s a kilistázott szálláshelyek között böngéssze a hévízi ajánlatokat. Ha Szép Kártyával fizetne, első lépésként szűkítse a keresési eredményt a Szép kártya elfogadóhelyek füllel. Ha Hévízre megy, szállását kerrese nálunk, bennünk megbízható partnerre talál!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Ozmózis víz vagy aktívszenes víztisztítók

Azoknak, akik már hallottak az otthoni ivóvíztisztítókról, biztosan ismerik az egyes szűrési eljárásokat, így a készülék típusokat is. A konyhai ivóvíztisztítók két nagy fő csoportra oszthatóak a végtermék, azaz a tisztított víz tekintetében: 1. ozmózis, 2. aktív szenes készülékek. Az hogy mely típust választjuk családunk számára, bizony sokszor a véletlenen múlik. De nézzük csak, mit kell tudni ahhoz, hogy a döntésünk a megfelelő és egyben elengedhetetlen ismeretek alapján történjen meg. Az ozmózis eljárás egy soklépcsős szűrési eljárás, amelynek fő szűrője az ozmózis membrán. Talán a leghatékonyabb napjainkig és ez sokakat félrevezet a választásban, mivel azt gondolják, hogy a lehető legjobban megtisztított víz a legjobb számukra. Ez azonban nem igaz. Az ozmózis víztisztítók elsősorban azon országokban történő használatra lettek kifejlesztve, ahol a tengervízből szükségszerű ivóvizet varázsolni egy olyan kompromisszumos döntésen át, hogy a végtermék egy közel desztillált vízzel egyenértékű víz lesz. Ez lényegében annyit jelent, hogy minden, az emberi szervezet számára fontos ásványi anyag is eltűnik a vízből, az eredmény egy mondhatni halott víz lesz, amelyet a szervezetünk nem , vagy alig tud hasznosítani. Van ahol ez megfelelő megoldás, európai viszonylatban azonban fokkal praktikusabb megoldás is létezik: ez a víztisztítás aktív szén segítségével. Hosszú évtizedek óta ismert és jól bevált módszer, igen hatékonyan lehet segítségével a csapvizet utó tisztítani. Minőségi aktív szén esetén 100%-os hatékonysággal eltűnik a klór és sok-sok más méreganyag. Egy igen tiszta ivóvíz a végeredmény, amelyben ott vannak a szervezetünknek fontos ásványi anyagok, nem kérdés tehát, hogy melyik a célszerű megoldás.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Az olvadó biztosítékok fajtái

Az olvadó biztosítékok manapság minden elektromos készülékben megtalálhatóak. Természetesen minden tápegység is tartalmaz ilyen alkatrészt, melynek igen nagy a jelentősége a tökéletes működés és védelem miatt. Az olvadó biztosítékok tekintetében több fajtát is megkülönböztetünk. Léteznek olyanok, melyek nagyfeszültségűek, és olyanok is, melyek kisfeszültségűek. Van egy úgynevezett kiolvadási jelölőgörbéjük is, mely alapján megkülönböztetünk gyors, vagy hirtelen kiolvadásút, késleltetett kiolvadásút, normál kiolvadásút, mérsékelten késletett kiolvadásút, valamint igen gyors kiolvadásút is. Mivel felhasználásukat tekintve szerkezetük folyamatosan változik és átalakul, így nem bontjuk őket külön csoportokra, hanem felhasználási területükhöz kötjük őket a jellemzőik alapján. Felhasználási területe igen sokrétű, a magán, hobbi szintű felhasználástól kezdve egészen az ipari felhasználásig terjed sokszínűsége miatt. Napjainkban is folyamatos fejlődéseken megy keresztül, modernebbnél modernebb változatai látnak napvilágot.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A pasik pillanatok alatt választanak párt!

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve – tartja a mondás, és úgy tűnik, hogy a párválasztás tényleg így működik: Legalábbis egyes kutatók vizsgálódása szerint, és elsősorban a teremtés koronái esetében.
Egy kutatás során férfiak és nők agyműködését vizsgálták, miközben ellentétes neműek fotóit nézegették. Megállapították, hogy a férfiak esetén viszonylag rövid folyamat a társkeresés, ugyanis azonnal – ezredmásodpercek alatt – reagálnak, ha nekik tetsző arcot látnak, míg a nők hosszabban mérlegelnek, nem az első pillanat a döntő számukra. Ez jól látható volt az agyi reakcióikból. Mindez azt mutatja, hogy a férfiaknál elsősorban a külső számít, ha társkeresésről van szó, az egyéb tényezők csak később válnak lényegessé. Ha tetszik nekik, amit látnak, azonnal reagálnak és jöhet a randi. Ezzel szemben a nőknek több időre van szükségük, míg megállapítják, hogy a jelölt megfelelő-e utódnemzésre és elkötelezett pár válna-e belőle. Mindennek evolúciós oka van – magyarázzák a kutatást végző holland és brit tudósok.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A napelemek rendszerezése

A megújuló energia felhasználása egyre elterjedtebb manapság. A napelem a tökéletes berendezés számunkra, ha a napfényből szeretnénk energiát termelni. Léteznek nagyobb hatásfokú berendezések, melyek drágábbak, és alacsonyabb hatásfokú napelemek, melyek valamivel olcsóbbak. Az úgynevezett amorf szilícium napelemek hatásfoka csupán 10% körüli, mivel a gyártásukhoz kevesebb szilíciumra van szükség. Léteznek úgynevezett félvezető alapú napelemek is. Hatásfokuk valamivel magasabb, mint az előtte említett fajtának, de aktív rétegük is valamivel vastagabb. Léteznek szerves festék alapú napelemek is, melyek az elektrokémia elvén működnek. Az az anyag, ami elnyeli a nap sugárzását tulajdonképpen egy festék. Előállítása talán az egyik legolcsóbb, viszont hatásfoka sem több 5%-nál. Az általunk vásárolt napelem hatásfoka tehát egyáltalán nem mindegy, érdemes tehát ezen érték felől is érdeklődni vásárlás előtt. Minél nagyobb egy napelem hatásfoka, annál hamarabb térül meg az általunk befektetett pénzösszeg.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Gyerekcipő

A láb kórós elváltozásainak kialakulása már gyermekkorban megkezdődik. A megfelelő gyerekcipő biztosítja a gyerekláb egészséges fejlődést, és korrigálja a már meglévő deformációkat. Nem mindegy tehát, hogy gyermekünkre milyen cipőt adunk! Ha a kisgyermek bokája befelé dől, ajánlott szupinált sarkú cipőt beszerezni. A szupinált cipő sarkának belső éle 3-5 mm-rel magasabb a külsőnél. A cipőtalp ilyen mértékű kidöntése ideális helyzetben tartja a sarkat, és így a lábboltozat kialakulása is természetes módon történik. Annak eldöntését, hogy a gyermeknek tényleg szüksége van-e szupinált sarkú cipőre, érdemes szakorvosra bízni. Magyarországon az első olyan gyermekcipőboltok, ahol rendszeres ingyenes ortopédszűrést is tartanak, a Varázstappancs Kft. üzletei. Budapesten és Veresegyházán is minden hónapban dr. Besze Tibor ortopéd szakorvos tart vizsgálatot, mely a törzsvásárlók számára teljesen ingyenes. A szakorvos által ajánlott lábbelik beszerezhetőek a Varázstappancs Kft. üzleteiben és webáruházában.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A nagyobb növények számára is tökéletes lehet a virágcserép

Akinek nagy a kertje, éppen elég dolga akad a rengeteg növény karbantartásával és a kert gondozásával. A virágcserép jó megoldás lehet az olyan növények számára, amelyek különlegesek, vagy érzékenyebbek az időjárás viszontagságaira. Ezek a virágcserepek akkor is jó megoldást biztosíthatnak, ha háziállatunkkal szemben szeretnénk megvédeni az egyes növényeket. Mivel egy külön álló földrészben vannak elültetve, így bármikor elszeparálhatóak, vagy megvédhetőek a túlzott napfénytől vagy az esőzéstől. Mivel manapság már több tíz literes cserepek is kaphatóak, így a nagyobb növények is kényelmesen elültethetőek bennük. Sokan a kisebb fákat is, melyek virágoznak egész nyáron cserépben tartják annak érdekében, hogy a tél beálltával fagy mentes helyre tudják őket áthelyezni. Igaz, ezeknek a cserepeknek az ára már igen borsos, viszont hosszú éveken át szolgálhatják a virágunk biztos fejlődését. Ezt a jó minőségű alapanyagok és a magas fokú ellenállás teszi lehetővé. Ezen kívül minden cserép akár többször is felhasználható, ha esetleg a növény kinövi.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A hibák beismerése az első lépés a gyógyulás útján

Amikor különféle problémák nehezítik meg az életünkben sokszor kell egy szakember segítségét kérnünk. Ilyenkor jöhet jól egy pszichológus Budapesten. Mivel ezek a szakemberek már rengeteg problémával találkoztak praxisuk során, így rengeteg tapasztalatukkal hamar átsegíthetnek minket a mélyponton. Ezeket a problémákat mindig nagyon komolyan kell venni, hiszen a későbbi életünkre is kihathatnak, ha megoldás nélkül átsiklunk felettük. Nagyon fontos, hogy lássuk meg a hibáinkat, és ismerjük be azokat, valamint ha szükséges, változtassunk a szokásainkon is. Ezek bár apró lépések, a későbbiekben mégis megkönnyíthetik életünket. A pszichológus a kezelések során szembesíteni fog minket minden tényezővel, mely a problémára kihathat, még abban az esetben is, ha tudja, ez számunkra negatív élmény. Ezeket mindig el kell fogadnunk, és meg eleget kell tennünk minden utasításnak. Ha nem így teszünk, a kezelés ideje akár a duplájára is megnőhet. Ezért nagyon fontos, hogy minden apró részletet vegyünk komolyan.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A párkapcsolati problémák megoldhatóak egy kis odafigyeléssel

A párkapcsolati problémák eléggé eldurvulhatnak abban az esetben, ha nem kezeljük őket megfelelően. Ha úgy érezzük, hogy segítségre van szükségünk, megoldás lehet egy pszichológus. Egy szakember kívülállóként látja a problémát, így józan tanácsot tud adni a problémákkal küzdő pároknak. Ha nincs megfelelő kommunikáció egy kapcsolatban, akkor gyorsan tönkre mehet. Nagyon fontos, ha nyomja valami a lelkünket, akkor azt mondjuk el párunknak, kérjük ki a véleményét, hallgassuk meg, hogy ő mit tenne a mi helyünkben? Sokszor jót tehet a problémánknak, ha egy kívülálló tanácsaira hallgatunk. Ha így teszünk, akkor a kommunikáció is folyamatossá válik, így nem romlik meg a kapcsolatunk. Ezen felül a párunk is érezni fogja, hogy bármit megoszthat velünk, és ő is ugyanúgy kommunikálni fog velünk. Legyünk mi is mindig nyitottak ezekre a beszélgetésekre, hiszen ha mindketten kiegyensúlyozottan élünk egymás mellett, akkor a kapcsolatunk is kiegyensúlyozottabb lesz. Ha ez nem működik, járjuk el egy szakemberhez, aki segít kibontakozni, és megoldani a problémákat külön-külön és együtt is. Így megmenthetjük párkapcsolatunkat, és nem veszítjük el a másikat sem.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn