magnify
Home 2013 július
formats

A nyári gumi megfelelő mintázata nagyon fontos

Nagyon fontos, hogy minden évszakban, megfelelő időt szánjunk az abroncsaink ellenőrzésére. A nyári gumi ellenőrzése is legalább annyira fontos, mint téli társáé, még akkor is, ha kevésbé használjuk csúszós útviszonyokban. Sokszor előfordul, hogy egyik percről a másikra válik az aszfalt nedvessé egy kiadós nyári eső után. Ilyenkor a rossz minőségű, vagy kevés tapadással bíró abroncs is ugyanúgy viselkedik, mintha tükör jégen csúszkálna. Sajnos, ilyenkor is előfordulhat egy vízátfolyás, amely még balesetet is okozhat. Nagyon fontos a nyári gumik esetében, hogy megfelelő mélységű legyen a mintázat, hiszen ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az aszfalton keletkezett vízmennyiséget a gumi elvezesse. Ha ez megtörténik, biztosak lehetünk abban, hogy nem csúszunk meg a nedves útfelületen. Ennek érdekében bizonyos időközönként szükség van arra, hogy indulás előtt leellenőrizzük az abroncsok mintázatának megfelelő mélységét. Ha ez az érték nem megfelelő, akkor érdemes szakemberhez fordulni, mert kisebb kopás esetén az abroncsot fel lehet újíttatni. gumiabroncsakciok.hu

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Az abroncsok vásárlását akár otthonról is elvégezhetjük

A mai rohanó világban az embereknek rengeteg mindenre nincs idejük. A nyári gumi megvásárlásával is ez a helyzet. A napi abroncs ellenőrzésről már nem is beszélve. Nagyon kevesen kísérik folyamatosan figyelemmel az abroncsok kopását, és sokszor még azzal sincsenek tisztában, hogy mekkora útszakaszt tettek meg egy-egy abronccsal, vagy hogy az éppen mennyi idős. Sajnos ezen a területen az autótulajdonosok sokszor felelőtlenek, és nincsenek azzal tisztában, hogy mekkora baj is származhat egy rossza minőségű, kopott mintázatú abroncs használatából. A technika fejlődésének köszönhetően viszont már arra is van lehetőségünk, hogy akár otthonról megrendeljük azokat a termékeket, amelyekre szükségünk van. Az abroncs vásárlás esetében nincs más dolgunk, mint egy web áruházat felkeresni, és az ottani kereső segítségével kiválasztani a számunkra legjobban megfelelő termékeket. Ha esetleg nem tudunk pontos méretet, ezzel sincs probléma, hiszen egy hasonlóan jól működő kereső segítségével az autónk típusa alapján megtalálhatjuk azokat az abroncsokat, amelyek méretben megfelelnek.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A gumiabroncsok szerkezeti felépítése

A gumiabroncsok egy nagyon bonyolult szerkezet. A nyárigumi abroncsok nagyon sok alkotóelemből állnak össze, egy részük egy speciális összetételű gumi. Megtalálhatóak benne még különféle textil alapanyagok is, valamint műanyag- és fém szálak kompozitjai is. A vulkanizálás során még ként is adnak az alap keverékhez. Ennek az az oka, hogy el kell indulnia azoknak a folyamatoknak, melyek létrehozzák a különféle kémiai kötéseket. Ezek a kötések azért fontosak, hogy később az abroncs megfelelő mennyiségben rugalmas legyen. A kén a legolcsóbb alapanyag ezen folyamat beindítására, így a gyártók körében igen közkedvelt. A vulkanizálás több napig is eltarthat, ez attól függ, hogy az abroncs fala mennyire vastag. A folyamat következő része, az abroncs egyes darabjainak összeállíása. A gumiabroncs legfontosabb részei a következőképpen alakulnak: A legbelső réteg a légzáró réteg, melynek lényege, hogy megtartsa a működéshez szükséges levegőt. Fő feladata ezen felül, hogy megakadályozza a különféle külső anyagok behatolását. Ezután következik a szövetváz, amelynek feladata, hogy ellenálljon a terhelésnek. Mivel a szövetváz folyamatos terhelésnek van kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelően hajlékony legyen. Az úgynevezett övek nyelik el azokat az erőket, amelyek a gumikra hatnak a talajról. Nagyon fontos tehát, hogy megfelelő szakító szilárdsággal rendelkezzen, valamint, hogy nagymértékben merev legyen, hiszen így csökken a kopás nagysága is. A következő rész az abroncs pereme, majd a peremvédő, majd az oldalgumi és végül a futó.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Az abroncsoknak is szükségük van a megfelelő marketingre

A mindennapi életünk során nem mindig fordítunk megfelelő figyelmet az autónkra és a gumiabroncsunkra. A téligumi mintázata is igen fontos, hiszen magának a futómintázatnak nem csak biztonságtechnikai okai vannak, hanem van egy plusz funkciója is. Mivel a mintázat igazából magának az abroncsnak az arca, ezért nagyon fontos, hogy olyan külseje legyen, ami alapján a vásárló úgy dönt, hogy azt a bizonyos abroncsot választja. Nagyon fontos, hogy az abroncs minél szimmetrikusabb legyen, minél jobban meggyőzze a vásárlót már a polcon is. Minden szezonban a mintázatnak szépnek és divatosnak kell lennie. Természetesen a műszaki tulajdonságok is nagyon fontosak, de mivel a hosszú évek során ez a momentum nem nagyon változik, ezért a mérnököknek lehetőségük van a gumiabroncsok külsejére koncentrálni. A tervezés során tisztában kell lenniük azzal is, hogy mi tetszik az embereknek, és mi az a momentum, ami miatt úgy döntenek, hogy az adott gyártó termékei mellett döntenek. Ha megfelelő reklámot biztosítanak a gyártók az adott terméknek, előfordulhat, hogy az emberek akkor is a vásárlás mellett döntenek, ha igazából nincs is még szükségük az adott termékre. A „név kötelez”, mondják sokan, így a nagy hírű abroncs gyártóknak is oda kell figyelniük arra, hogy mindig jó minőségű, mégis valamelyest megújult abroncsokat dobjanak a piacra, hiszen a vásárlóerőt mindig meg kell fogni a kívánt profit érdekében. A gyártók rengeteg szóróanyaggal a brosúrával készülnek fel egy-egy szezonra, hogy vásárlóikat megfelelően tájékoztassák. www.gumiwebshop.hu

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A gumik mintázatának fontossága

A tél közeledtével minden esetben érdemes lecserélnünk a nyáron használt abroncsunkat. A téligumi minősége nagyon fontos, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mintázatú abroncsot vásárolunk. A mintázatokat általában két nagyobb csoportra osztjuk. Az egyik a folyondáros mintázat, ami azt jelenti, hogy hosszanti csatornák és bordák vannak az abroncson. Másik a kapaszkodó mintázat, amely keresztcsatornák és kapaszkodó bordák egyvelege. Általában a folyondáros mintázat az országútra a legmegfelelőbb, nagyon jó irányítást biztosít, főleg kanyarodáskor. Tehát az az autós, aki sokat közlekedik városban, vagy netán autópályán, minden esetben ezt a típust válassza. A hosszanti mintázatok általában csendesek, mivel az abroncs mindig ugyanazon része ér az aszfalthoz. Ezzel szemben azok az abroncsok, amelyek keresztcsatornásak, jó kapaszkodó képességgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nagyon jól működnek a terepen. Azok, akik nem csak aszfalton, de földúton is közlekednek, elgondolkozhatnak azon, hogy talán érdemesebb lenne ezt a fajta mintázatot választaniuk, hiszen az útviszonyokhoz jobban tud alkalmazkodni így az abroncs. Ennek a mintázatnak egy továbbfejlesztett változata a terepjáró mintázat, ami igazából csak kapaszkodókból áll, a bordák között nagy üres helyekkel, ami azt jelenti, hogy csatorna már nem is található az abroncson. Ezen gumik használata igen zajjal jár, de terepen mindenképp szükséges lehet ilyen mintázatú abroncs alkalmazása, ha biztonságosan szeretnénk közlekedni.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn