magnify
Home 2015 december
formats

Szűrőpaplanok

A felületkezeléssel érintett iparágakban – autófényezők, fa és bútoripar, gépipar – nagy probléma a festőkabin festékköd terhelése. A festékködöt, akár nagy mennyiségben szükséges a festékszórást követen leválasztani és ártalmatlanítani, vagy újrafelhasználni. A festékköd aktív leválasztását sok esetben szűrőpaplan végzi amelynek anyaga szintetikus, szakadásbiztos poliészter szálakból képzett paplan. Szűrőpaplanok széles szűrőosztály kategória tartományban érhetőek el és akár hőálló – 200 Celsius fok – kivitelben is kaphatóak. A szűrőpaplan leválasztja a festékködöt a levegőből ezáltal védi az elszívórendszer elemeit a légcsatornákat, ventilátorokat, motorokat is a festéklerakódásoktól. Egyes szűrőpaplanok aszimetrikus felépítésük miatt (a levegő belépő oldalától a másik oldal felé haladva egyre sűrűbb szerkezetű a paplan anyaga) nagyon jó porleválasztási tulajdonsággal és élettartam paraméterekkel rendelkeznek. Az utóbbi években a magyar piacon is egyre jobb minőségű szűrőpaplanok jelentek meg, amelyek nagyon hatékonyan alkalmazhatóak a leválasztásban.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A fájdalom mentes foghúzás sok esetben megoldható

Amikor már napok óta szenvedünk a fájdalomtól, akkor sajnos már az egyébként gyengébb fájdalom is sokkal elviselhetetlenebb, mint általában. Ha már olyan rossz a helyzet, hogy a fogunktól el kell köszönnünk, akkor a fájdalommentes foghúzás igazi felüdülés lehet. Természetesen a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebbet érezzünk, azonban ha egy csúnyán begyulladt fogról van szó, akkor nem biztos, hogy menni fog a dolog. Éppen ezért rendszeresen járjunk ellenőriztetni a fogainkat, ez mellett pedig ha kicsit is fáj, vagy éppen érzékeny bármelyik is, azonnal forduljunk orvoshoz. Ugyanis minél többet várunk, annál súlyosabb lehet a probléma, ha pedig meg kell szabadulni a fogtól, előfordulhat, hogy sebészeti beavatkozás is szükségessé válik. A modern technikának köszönhetően a hagyományos esetekben viszont egyáltalán nem fogunk semmit érezni, így inkább szabaduljunk meg a beteg fogtól, minthogy a többit is veszélybe sodorja esetleg. Így egy nagyobb problémát is könnyedén megakadályozhatunk.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A változó pénztárgép árak

Új pénztárgép beszerzésekor figyelembe kell venni, hogy mekkora az üzlet kapacitása. A kisebb butikoknak, esetleg idényszerűen nyitva tartó boltoknak nem érdemes a legdrágább gépet megvásárolni. Az is elképzelhető, csak bérelni kell, hiszen az olcsóbb lehet. Más megoldás, ha mégis vásárolni szeretne a tulajdonos, a részletfizetési szerződés kötése. Mindkét esetben a tulajdonosnak kötelező megkérni az adóhatóságtól az üzembe helyezési kódot, aminek alapján intézkedhet a pénztárgép vásárlásáról, vagy a bérlésről, ez mellett pedig a pénztárgép árak is sokan nyomhatnak a latba. A nagyobb üzletek részére komplettebb, nagyobb kapacitású online pénztárgép beüzemelése szükséges. A nagy élelmiszer láncoknak saját szoftvereket fejlesztenek ki, a készletnyilvántartás figyelembevételével. A számítógépekkel összekötött pénztárgépek éjjel-nappal üzemképesek kell, hogy legyenek. A gépek és hozzátartozó szoftverek ára ezért nagyon eltérő. Az adóhatósággal az internet alapú kapcsolat ugyanaz. Abban és az ellenőrzésekben nincs semmi különbség. Az ellenőrnek nem szükséges jelen lenni a boltban.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A karórák rengeteg fazonban és stílusban kaphatóak

Annak ellenére, hogy elsősorban azért van szükségünk órára, hogy pontosan tudjuk, hogy mennyi az idő, mindenképp fontos, megfelelő minőségű és kinézetű is legyen az adott kiegészítő. Éppen ezért manapság már a karóra gyártók kifejezetten oda figyelnek arra, hogy akár több fajta termék is egyidejűleg piacon legyen. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen öltözékhez milyen kiegészítőt veszünk fel, ezen kívül pedig lényeges az óra típusa és stílusa is. Ha nincs időnk arra, hogy elmenjünk egy boltba és megvegyünk a számunkra legtökéletesebb darabot, érdemes az internetes web áruházak kínálatát alaposan feltérképezni, hiszen nem is gondolnánk, hogy milyen széles a felkínált termék paletta. Ennek köszönhetően pedig valóban olyan óránk lehet, amilyenre vágyunk. Ha pedig szeretjük a divat órákat, mindenképp vegyünk több típust is, hiszen így mindig olyan óra lehet a kezünkön, amely tökéletesen illik az éppen aznapi öltözékünkhöz. Mivel pedig ez sokaknak fontos, így a karórák igen nagy számban fogynak.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A tortadíszítés némi gyakorlással könnyedén elsajátítható

Ha közeleg egy szülinap, nem mindig az a legjobb megoldás, ha rendelünk a közeli cukrászatból egy tortát. Hiszen ma már akár otthon is készíthetünk minőségi tortát. Ha viszont fontos számunkra, hogy nem csak íz, hanem kinézet szempontjából is minőségi legyen a torta, érdemes különféle praktikákat, tippeket és trükköket is bevetni. Általában véve ma már a tortadíszítés teljesen átalakult, hiszen nem csak hagyományos formájú torták készülnek, hanem egészen különlegesek is. Ha mi is kinéztünk egy tortát, amelyet szeretnénk saját kezűleg elkészíteni, nincs más dolgunk, minthogy beszerezzük a szükséges hozzávalókat. Mivel pedig ma már ezeket egy speciális bolt segítségével könnyedén megtehetjük, így nem kell aggódnunk a különleges eszközök beszerzése miatt sem. Mivel pedig némi ügyességgel és kitartással akár mi magunk is tökéletes tortákat készíthetünk szeretteink és barátaink számára, így remek ajándék lehet egy saját kezűleg készített süti. Ha pedig rendszeresen sütünk tortákat, előbb-utóbb már pár óra alatt is csodálatos kreálmányokat hozhatunk ki a konyhánkból.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A limuzin bérlés mellé ma már fotóst is bérelhetünk

Ha egy esküvőt szervezünk éppen, mindenképp lényeges, hogy tisztában legyünk azzal, hogy nem csak magáról a szertartásról és a lagziról kell gondoskodnunk, hanem a megfelelő szállító eszközről is. Ha pedig esküvő, akkor csakis a limuzin bérlés jöhet szóba, amelyet már más, szintén nélkülözhetetlen szolgáltatásokkal együtt vehetünk igénybe. Minden nívós eseményt meg kell örökítenünk valahogyan, éppen ezért fotóst is kell bérelni. Viszont erre rengeteg alkalommal nincs sem idő, sem pedig energiánk, ilyenkor pedig mindenképp jó megoldás lehet magát a fotózást is megrendelni a limuzin bérléssel együtt. Ha minőséget szeretnénk, akkor a limuzin bérlés során rendeljük meg magát a fotóst is, aki nem csak minőségi képeket kattint, de egy komplett csomag megrendelése során remek áron juthatunk ezekhez a valóban kifogástalan szolgáltatásokhoz. Az ár pedig így nem csak magát a limuzin bérlést tartalmazza, hanem egy egy órás profi fotózást is, amelynek köszönhetően a képek tökéletesek lehetnek. Természetesen a képeket megkapjuk e-mailben és DVD-n is, így rövid időn belül láthatjuk a fotózás végeredményét.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Az online kasszák ma már kifogástalanul működnek

Amennyiben mi is a kereskedők táborát erősítjük, mindenképp fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a törvényi előírásokkal és rendelkezésekkel, amelyek ránk is vonatkoznak. Fontos, hogy már a nyitás napján rendelkezzük az úgynevezett online kasszával, amelybe minden eladást be kell ütni. A régi, hagyományos kasszák ma már lecserélésre kerültek, átvette a helyüket a sokkal modernebb, online változat. A pénztárgép árak ezzel együtt valamilyen szinten megváltoztak, azonban amikor pár éve az átállás megtörtént, rengeteg készülék nem úgy működött, ahogyan azt a gyártók garantálták számunkra. Fontos, ha kezdetektől fogva problémánk van az online kasszánkkal, akkor inkább folyamodjunk egy gyors és egyszerű cseréhez, minthogy hónapokon keresztül akadályozzon minket a munkánkban. Ma már viszont minden piacon megtalálható készülék tökéletesen működik, hiszen a gyártók minden gyakorlati problémát tökéletesen kiküszöböltek. A modern gépek pedig minden betáplált adatot tovább küldenek a NAV központba.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Mindig részletes álláshirdetést adjunk fel

Ha cégként szeretnénk álláshirdetést feladni, mindenképp fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mitől jó egy hirdetés, valamint hogy pontosan milyen csatornán érdemes közölni. Ha az állás Miskolc közelében van, akkor mindenképp fontos, hogy olyan portálokon hirdessünk, amelyek kifejezetten az ezen a területen lévő hirdetéseket foglalják össze, ez mellett pedig akár még az írott sajtóban is érdemes hirdetni. Nem csak azért, mert így rengeteg pályázat közül választhatunk, de ezen kívül a helyi munkaerő lehet az, amit alkalmazunk. Sokaknak komoly előny, ha helyben tudnak munkát vállalni, hiszen ennek köszönhetően rengeteg időt és energiát spórolhatnak meg az utazás során. Ha pedig munkáltatóként több nyitott pozícióval is rendelkezünk, érdemes őket külön-külön meghirdetni, hiszen ennek köszönhetően sokkal könnyebben megtalálnak minket a potenciális és minőségi munkát végző szakemberek. Ha pedig részletesen leírjuk a feladatokat, akkor könnyebb lehet a szelektálás is. Így pedig a kiválasztási folyamat is lerövidülhet.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

2016-ban nyílik az egyedülálló vízi park Baja mellett

Ha szeretnénk egy különleges helyszínt a céges rendezvényekhez, érdemes egy természet közeli megoldást választani. Ha olyan helyet találunk, mint a 7. wellness hotel Baja, akkor biztosak lehetünk abban, hogy legyünk az év bármely szakaszában, biztosan nem fogunk csalódni. Hiszen már maga a tó is tökéletes és kifogástalan, ez mellett pedig ha még a szállodában is eltöltünk pár napot, valóban remekül érezhetjük magunkat. Általában véve az egész cég elférhet egy helyen, ezen felül pedig a 100 fős terasz tökéletes megoldást nyújthat akár kültéri rendezvények számára is. Mivel pedig a kifogástalan ellátást egy remek büfé biztosítja számunkra, így abban is biztosak lehetünk, hogy semmiben sem fogunk hiányt szenvedni. Mivel pedig a hotel folyamatosan fejlődik, így a 2016-os évben tervezik, hogy megnyitják a valóban egyedülálló vízi pályájukat, amelynek köszönhetően a vizes sport szerelmesei is szívesen ellátogatnak majd a tóhoz. Éppen ezért a következő nyár igen csak izgalmasnak mondható a hotel életében.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A smaragd tuját tavasszal, vagy ősszel érdemes elültetni

A minőségi kertészetek minden esetben remek termékeket biztosítanak számunkra, azonban minden növénynek megvan a saját idénye, éppen ezért a vásárlásnál érdemes ezt is figyelembe venni. Az olyan növények, mint például a smaragd tuja, az egyik legkedveltebb termékek közé tartozik, hiszen nagyon mutatós, ez mellett pedig remek megoldást nyújthat minden kertes ház tulajdonos számára. Általában a szakemberek a tavaszi, vagy éppen az őszi vásárlást preferálják, hiszen ekkor a legnagyobb az esélye annak, hogy megmarad a növény az átültetés után. Természetesen a konténeres változat egész évben biztonságosan megvásárolható, azonban ezek elültetését is a tavaszi, vagy éppen az őszi időszakra javasolják a szakemberek. Mivel pedig ez a fajta tuja remek választás akár kisebb, akár pedig nagyobb kertek esetében, így igen sok helyen találkozhatunk velük. Ami pedig a legfontosabb, hogy csakis a fagymentes időszakban ültessük el, hiszen nulla fok alatt a növény nem éli túl az átültetést. Ez pedig több darab megvásárlása esetén komoly anyagi kárt okozhat számunkra.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn