magnify
Home 2017 május
formats

Miből készüljön a sír?

Ha szeretteinkről a lehető legillendőbb módon szeretnénk megemlékezni, mindenképp érdemes lehet egy olyan sírhelyet készíttetni nekik, amely megfelel minden elvárásnak. Az első és legfontosabb természetesen a külső, hiszen a későbbiek során a családnak már csak ez marad meg az emlékezésre. Emellett pedig az sem mindegy, hogy mennyien nyugszanak az adott sírboltban, hiszen minden egyes elhunytat fel kell tüntetni a fejfán. Még akkor is, ha több tíz évvel ezelőtt halt meg, hiszen ezt kívánja a tisztesség. Gyakran az is előfordul, hogy a nők és a férfiak számára teljesen más megoldások kerülnek alkalmazásra, számukra pedig a sírkő felújítás is tökéletes lehet. Nem csak minőségi és mutatós, de ezen kívül igen csak tartósnak mondható, ami szintén lényeges. Tény, hogy egyáltalán nem olcsó, viszont annyira hosszú ideig megállja a helyét, hogy mindenképp érdemes lehet beruházni és mindent megtenni azért, hogy rendben legyen a sír akár több évtizeden keresztül is, míg ismételten hozzá kell nyúlni.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Szentendre minőségi lehetőségei

A fiatalok mindig pontos elképzelésekkel rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnének, valamint hogy az életüket milyen módon szeretnék folytatni és élni, ekkor pedig mindenképp fontos lehet az is, hogy milyen környezet az, amit szeretnének maguk mellett tudni. Akkor pedig, amikor már megvan a város, ahol szeretnénk élni, tulajdonképpen már csak a tökéletes ingatlan az, amit meg kell találnunk. Sajnos tény, hogy ez gyakran egyáltalán nem egyszerű feladat, arról már nem is beszélve, hogy a későbbiek során ez a döntésünk is meghatározhatja az életünket. Az új építésű lakópark Szentendre központjában pedig sokaknak kedvező lehet, pontosan azért, mert ennek köszönhetően egy minőségi környezetben élhetnek a párok, de emellett a modernitás is ugyanúgy meglesz. Ez nem csak azért fontos, hogy kiemelt szinten tudják az életüket élni, de emellett a nyugalom és a kiegyensúlyozottság is jellemzi majd a minden napokat, ami szintén fontos szempont lehet, amikor az otthonunk kiválasztásáról van szó.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A kandalló beépítése mindenképp jó megoldás lehet

Az, hogy pontosan mekkora összegből tudunk felújítani egy nappalit, vagy éppen egy komplett házat, mindenképp fontos lehet, hogy milyen tervek azok, amelyeket maradéktalanul szeretnénk megvalósítani. Nem csak azért, mert ez maghatározza azt is, hogy mennyi ideig fog majd tartani maga a felújítás, de még azt is, hogy mennyibe is fog ez majd nekünk kerülni. Nem csak azért, mert a különleges elgondolásokat gyakran több lépcsőben lehet meghatározni, de emellett még az sem mindegy, hogy szükség van-e egy szakember hozzá értésére. Természetesen a kandalló ár is igen csak meghatározó lehet, pontosan azért, mert csakis akkor tudunk majd előre tervezni, ha látjuk, hogy milyen lehetőségek állnak előttünk. Ami pedig mindenképp jó megoldás lehet, az nem más, mint a beépített kandalló, amely nem csak mutatós darab lehet a házban, de emellett garantálja nekünk azt is, hogy a lehető legnagyobb mértékben besegítsen a fűtés számlában, amely ezzel akár még a felére is lecsökkenhet. Ez pedig a költségek bizonyos részének megtérülését is jelentheti.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A zsindelyezéshez is számtalan kiegészítő szükséges

Ha már megvan maga a zsindely, amit szeretnénk feltenni a tetőre, mindenképp tájékozódnunk kell azzal kapcsolatban is, hogy pontosan milyen plusz elemekre és kiegészítőkre lehet szükségünk, ha tökéletes és valóban minőségi munkát szeretnénk végezni. Persze sok mindentől függ, hogy mit kell még beszerezni, de legnagyobb mértékben a tető kialakítása az, ami döntő lehet. A gyártók mindent megtesznek azért, hogy megtalálják a tökéletes megoldást ügyfeleik részére, éppen ezért jobbnál jobb termékeket dobnak a piacra. Mivel pedig gyakran használatban lehetnek olyan eszközök is, mint a zsindely alátétlemez, így egyáltalán nem kell attól félnünk, hogy nem tudunk megoldani egy-egy illesztést, vagy éppen nem tudjuk majd lezárni a tető szerkezet végeit. Ha pedig profi munkát szeretnénk, érdemes szakemberekkel dolgoztatni, akik tudják, hogy mikor milyen megoldások azok, amelyeket érdemes alkalmazni. Így nekünk csakis az alapanyagok beszerzéséről kell gondoskodnunk. Ez pedig nagy könnyebbség lehet, ha igen csak idő szűkében vagyunk.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A zsindelyezésnek is megvan a maga menete

Mivel a szakemberek által végzett munka mindig minőségi szokott lenni, így érdemes már a kezdetek kezdetén is rá bíznunk magunkat erre a tudásra. Természetesen nem utolsó szempont az sem, hogy mindenképp fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mit is szeretnénk, hiszen csakis ebben az esetben van arra lehetőség, hogy a szakemberek is elvégezzék azt, amit rájuk bíztunk. Gyakran viszont mindenképp érdemes már a tervezés fázisában is velük egyeztetni, pontosan azért, mert számtalan új ötlettel bírhatnak. Egy zsindely alátétlemez használata például sokkal több mindenre nyújthat nekünk megoldást, mint gondolnánk, arról már nem is beszélve, hogy az illesztések is sokkal szebbek lehetnek, amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségi aládolgozás történik előtte. A tető pedig sokkal tartósabb lesz, ami mindenképp előnyös lehet, pontosan azért, mert így semmi féle plusz költséggel nem kell számolnunk, ami ilyenkor szintén fontos lehet a tulajdonosok számára. Az ingatlan értéke pedig szintén növekedhet.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A zsindely sokszínűsége

Ha egy régebbi tetőt szeretnénk felújítani, mindenképp szóba jöhet akár több megoldás is. Persze sok mindentől függ, hogy a végén mi mellett tesszük le a voksunkat, hiszen igen csak sokat számít az ár-érték arány is. Persze ha egy valóban nagy felületű tetőről van szó, amely felett eljárt már az idő, sokszor nem csak a cserepet kell vissza szedni, hanem a komplett szerkezetet át kell alakítani. Ez semmiképp sem lehet probléma, főleg akkor nem, amikor profi szakemberek állnak a rendelkezésünkre. Mivel pedig manapság már olyan megoldások is a rendelkezésünkre állnak, mint a zsindely alátétlemez, így könnyedén tudjuk a cserepet is lecserélni egy sokkal költséghatékonyabb, mégis ugyanolyan minőségű megoldásra. Arról már nem is beszélve, hogy maga a zsindely sokkal könnyebben kezelhető, emellett pedig az ára is jobb lehet, az ugyanolyan magas minőség mellett. Éppen ezért nézzünk körbe a piacon, hiszen számtalan minőségi alapanyag közül választhatunk, ami valóban nagy könnyebbség lehet egy felújítás kezdetén.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Hogyan történjen egy fűtés korszerűsítés?

Egy fűtés rendszer átalakítása során számtalan dologra oda kell figyelni, arról már nem is beszélve, hogy a hatósági előírásoknak is maradéktalanul meg kell felelni. Éppen ezért már a kezdetek kezdetén is érdemes egy profi szakemberrel egyeztetni, aki pontosan tudja, hogy milyen átalakításokra, esetleges fejlesztésekre van szükség, emellett pedig abban is segít nekünk, hogy a kivitelezést pontosan hogyan is érdemes megkezdeni és elvégezni. Hiszen ha előre megtervezünk mindent, sokkal gyorsabban és persze gördülékenyebben tudunk haladni, akár még a kandalló kémény is rövid időn belül elkészülhet. Amikor pedig a tető felújítása van soron, semmiképp se feledkezzünk meg a hosszabb távú tervekről, pontosan azért, mert csakis ennek köszönhetően tudunk majd olyan mértékben haladni, ahogyan szeretnénk és amire szükség van ahhoz, hogy a terveinket maradéktalanul elérjünk. Az átalakítás megkezdése után pedig az előre megbeszélt határidőre elkészülhet minden, ami az ingatlan tulajdonosok számára is megkönnyebbülés lehet.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Hogyan készítsünk pontos költségvetést?

Egy költségvetés igen csak meghatározza azt, hogy mit tudunk megvalósítani az elképzeléseinkből, arról már nem is beszélve, hogy mindenképp fontos lehet az is, hogy magas minőséget vásároljunk, emellett viszont az árak is ugyanolyan jól alakuljanak, mint ahogyan azt elképzeltünk. Semmiképp sem utolsó szempont, hogy mekkora beruházásról van szó, hiszen a határidők betartása sem utolsó dolog. Emellett pedig egy felújítás során is több minden szóba jöhet, ennek köszönhetően pedig biztosak lehetünk abban, hogy minden a terveink szerint fog majd alakulni. A kandalló ár kapcsán pedig az sem utolsó szempont, hogy mennyi időt tudunk tölteni a vásárlás előtt az információ szerzéssel, pontosan azért, mert így könnyedén megtalálhatjuk a lehető legjobb megoldást, ami számunkra is tökéletes lehet. Mivel pedig a minőség és a megbízhatóság is ugyanolyan fontos, éppen ezért a jól megszokott márkák mellett érdemes ismételten letenni a voksunkat, hiszen így nem érhetnek minket kellemetlen meglepetések sem.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A talaj minőségére könnyedén választ kaphatunk

Természetes dolog, hogy bizonyos esetekben szem előtt kell tartani azt, hogy melyek azok a lehetőségek, amelyek a rendelkezésünkre állnak. Ha például szeretnénk megtudni, hogy a telken belül, amiben élünk milyen a föld és persze a talaj összetétele, mindenképp vegyük szemügyre a környékünkön lévő cégek szolgáltatásait. Nem csak azért, mert ennek köszönhetően rengeteg kérdésünkre választ kaphatunk, de emellett a laboratórium által közölt adatok teljes egészében valósak és persze hibátlanok és pontosak is. Ha pedig kérdésünk merülne fel azzal kapcsolatban, hogy hová érdemes talaj mintát vinni, mindenképp az internet legyen az, ahol körbe nézünk és persze tájékozódunk is. Nem csak azért, mert manapság nincs is annál fontosabb, hogy minőségi körülmények között éljünk és a lehető legnagyobb mértékben rendben legyünk minden szempontból. Mivel pedig az eredmények rövid időn belül meglehetnek, így egyáltalán nem kell sokat várnunk, valamint a lehető legnagyobb mértékben nyugodtak is lehetünk, ami szintén fontos dolog.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Miért kerékpároznak annyit a hollandok? – Holland bringakultusz 1. rész

Muszáj megosztanom: marha jó bringát vettem 2 hete, egy csoda Merida 2016 Scultura 100-at, fekete színben – online rendeltem a Bikeland kerékpárbolt weboldaláról.

Szóval miért is mennek mindenhova kétkeréken a hollandok?

Nézzünk néhány érdekes tényt:

  • Hollandiában több kerékpár van, mint lakos.
  • Amszterdamban és Hágában (Den Haag) az utak 70%-át bringával teszik meg

Következzék a BBC tudósítójának, Anna Holligan vizsgálata, amelyben megfejtük a nagy holland bringa-őrületet.

1970 – A nagy Bringás forradalom

 

A második világháború előtt – ahogy a legtöbb északi országban, így Hollandiában is – kerékpárral tették meg a legtöbb utat. Ez a helyzet megváltozott az 50-es években, hiszen jelentősen megnőtt az autóeladások száma, megnőtt a forgalom és a bringásokat a járdaszegélyre szorították.

Az autók elterjedésének következtében brutálisan megnőtt a halálos közúti balesetek száma. Számszerűleg 1971-ben több, mint 3000 ember halt meg az utakon ennek következtében, és ezek közül 450 gyermek is volt.

Ezt az emberek rendkívül felháborítónak és borzasztónak találták, így kialakult egy társadalmi mozgalom, amely fő céljául azt tűzte ki, hogy extra biztonságos kerékpáros körülmények legyen érvényben a kisgyerekek számára. A „Stop de Kindermood” (Legyen vége a gyermekgyilkosságoknak”) nevét Vic Langenhoff újságíró cikkének címéből kölcsönözte, akinek a gyermeke szintén egy közúti balesetben halt meg.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn