magnify
Home 2019 február
formats

Csak minőségi eszközökkel végezhetünk minőségi munkát

A legtöbben igyekeznek mindenen spórolni, így sokszor csak az árakat figyelik nem pedig a minőséget. Pedig hosszútávon sokkal jobban járhatunk, ha egy jobb márkát választunk, mert biztosan nem fogunk benne csalódni. És minőségi munkát, csak minőségi eszközökkel tudunk elvégezni a házkörül vagy a munkahelyünkön. Persze a mai széles választék miatt nehezen találhatjuk meg a legjobbat, de az internet segítségével ez már sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Így például a Dewalt gyaluk között biztosan megtaláljuk a számunkra legtökéletesebbet. És érdemes kertes házba is többféle gépet és szerszámot vásárolni, hogy mindent megtudjuk javítani, és ne kelljen az apróbb dolgok miatt szerelőt hívnunk, ami hatalmas költséggel is jár. Így akár a gyerekkel is barkácsolhatunk a hétvégén, amit biztosan nagyon fognak szeretni. Így sokkal közelebb is kerülhetünk hozzájuk, és biztosan felfognak ránk nézni, hogy mennyire ügyesek is vagyunk, hogy mindent megjavítunk otthon.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Hogyan tudnálak örökre elfelejteni?

Aki átélt már egy szívszorító szakítást, az tudja, hogy kemény dió az elengedés! Főleg akkor, ha az intenzív érzelmek még javában háborognak.

 

A mostani kérdésfelvetésem a következő: mit tehetsz akkor, ha még mardos a hiány? 

 

Bármennyire is közhely, a fájdalmat meg kell élned. Természetesen nincs két egyforma történet, sőt a korábbról hozott minták és sérülések szintén különbözőek. Ennek ellenére meg lehet tanulni a hiányodhoz odafordulni és átvitt értelemben azzal “beszélgetést” kezdeményezni. Ennek része – többek között – a csalódásod, a szomorúságod, a haragod, a félelmeid, a tehetetlenséged és a több szintű veszteséged bátor felvállalása. Nemcsak önmagad előtt és az “ex” irányába, hanem mindazok felé, akiket eddig kikíméltél (akik irányába szerepet játszottál)!

 

Tapasztalom, hogy vannak, akik nem tudják a baráti körükben őszintén felvállalni magukat, mert például évek óta hagyták a kapcsolataikat ellaposodni vagy ha lennének is megtartó kötelékeik, a szégyenük miatt nem merik a gyengeségüket kibeszélni. Az szintén igaz, hogy néha semmilyen megértést nem kap az ember a “barátaitól”. Egyesek tehát így vagy úgy, de egyedül maradnak és magukba zárják a veszteségeiket. Sajnos, a magányukban így csak az agyalás marad a “társuk”…

 

Amikor befejeződik egy szerelemi kapcsolat, abba egy kicsit mindenki belehal. Még akkor is, ha a vége borzasztó volt és a lezárás felszabadítóvá vált. A fájdalom akkor sokkal nagyobb, ha a szakítás után hatalmas űr és megválaszolatlan kérdések halmaza marad hátra.

 

A “nehéz” érzéseknek idő, tér, megértés és szeretet kell ahhoz, hogy elengedhetővé váljanak. Mégis lehet, hogy nem akarnak Téged “elhagyni”, hanem egyre jobban lekötik az energiáidat. Mit tudsz ilyenkor tenni?

Nézd meg, hogy annak idején mi fogott meg a másikban! Miért lettél bele szerelmes? Írj magadnak egy listát!

 

Sokan a következőkről számolnak be előttem: az “ex” számukra vonzó volt, okos, intelligens, humoros, szép/jóképű, kedves, magabiztos vagy éppen nőies/férfias. Van, aki pedig azt emeli ki, hogy a másik mellett érezte magát – életében először – biztonságban…

 

Ha megvagy a saját listáddal, akkor gondold át egyesével, hogy ezek a jelzők (jellemzők), amelyeket a volt szerelmedről írtál, mennyire jellemzőek Rád? Mennyire látod magad például vonzónak, okosnak, intelligensnek, humorosnak, szépnek/jóképűnek, kedvesnek, magabiztosnak vagy éppen nőiesnek/férfiasnak? Tudsz-e magadban bízni?

 

Lehetséges, hogy amit annak idején a másikban pozitívan megláttál, az Belőled hiányzott! És talán még most is… Létezhet ilyen? A válaszadáshoz vizsgáld felül a magadról alkotott véleményedet és a hiedelmeidet!  

 

Ha az előző feladatot valóban végigcsináltad, tehát időt szántál magadra, akkor meg fogod látni, hogy korábban hogyan “rezonáltál” az “ex”-del, azaz hogyan egészített ki Téged a másik.

 

Miután végeztél az “átvilágítással”, akkor kezd el magadhoz közel engedni a listát, és benne azt az igazságot, hogy valahol Te is pl. vonzó vagy! 

 

Igen, előbb jól olvastad! A pozitív tulajdonságok Hozzád is tartoznak! Miért ne lehetnél szép? Miért ne gondolkozhatnál így magadról? Rád miért ne vonatkozhatna szintén a nőies/férfias jelző? Mit veszítenél, ha megengednéd magadnak ezt a a fajta hozzáállást?

Hangosan gyakorolhatod, hogy például “Vonzó vagyok!” vagy imádkozhatsz ezért a felfogásbeli (véleménybeli) változásért. Úgyis írhattam volna, hogy az önszeretetért. Tudom, hogy ez “feladat” nem könnyű. Nekem ugyancsak lassan ment annak az elfogadása (megengedése), hogy úgy vagyok jó, ahogyan vagyok.

 

Van, akinek pedig a meditáció, a képzelőerő használata  segít vagy éppen egy önismereti csoport (közösség). A nézőpontváltás mellett persze tehetsz, sőt kell is tenned konkrét cselekedetekkel például a vonzóságodért! 

 

Az elengedés 15 aspektusáról korábban már írtam, amelyről itt olvashatsz. Amivel legtöbbször találkozom a klienseimen keresztül – az előzőeken kívül -, hogy nehéz azt elfogadni, hogy valaki nem fogad el minket. Eszméletlen “munkás” és megsemmisítő érzés az el nem fogadás elfogadása, de lehetséges! Azt ugyancsak el lehet fogadni, hogy Te sem tudsz – velem együtt -  mindenkit szeretni és elfogadni… 

 

Az elengedésen keresztül találod meg önmagad!

 

Az elengedés legpozitívabb oldala, hogy meg fog Téged erősíteni! Ezt kívánom Neked! Erőt, hogy erős lehess! Halld meg ehhez először azt, hogy az elengedés számodra is lehetséges és hogy az egy döntéssel indul. Más nem egy szakember felkeresésén keresztül…

Még valamit. Amennyire a múlt tanulságainak a megtalálása sokat segíthet, úgy az szintén, ha elfogadod: az elengedéshez nem kell mindent megértened. A dolgok nem jók vagy rosszak, hanem egyszerűen megtörténnek. Így az is, hogy a kapcsolatotok lezárult.

 

Remélhetőleg idővel mindez egy szép emlékké fog Benned átalakulni! Hiszem, hogy a gödörből van kivezető utad! Továbbá hiszem, hogy megérdemled a szeretetet és az új fókuszt! És ha lehet, ne hívogass olyan személyt, aki nem ezt erősíti Benned! 

 

Hálás vagyok, hogy elolvastad!

 

Dr. Domján Mihály

https://drdomjan.blog.hu

https://www.instagram.com/dr.domjan

www.drdomjan.hu 

 

 

Ehhez a témához kapcsolódóan az alábbi bejegyzéseket ajánlom:

 

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A gyerekeknek is lehet fülbevalója

Sokan gondolják úgy, hogy ékszert és fülbevalót csak a felnőttek hordhatnak, pedig a kislányok már gyerekkorukban is imádják az ékszereket. És biztosan mindenki találkozott már olyan helyzettel, amikor az anyukája összes ékszerét magára akasztotta és királynőként vonult végig a lakásban. És bizony már egyre elterjedtebb, hogy már pár napos korukban kilövik a kislányok fülét és szép fülbevalóval teszik még édesebbé a babákat. Persze ne arra gondoljunk, hogy hatalmas felnőtteknek való ékszert kap, hiszen sok gyermek fülbevaló közül tudunk már választani. Így kiválaszthatjuk a tökéletes darabot, amitől még szebbnek láthatjuk a kislányunkat. Ugyan már különböző nyakláncokat és karkötőket is választhatunk a számára, de azért mindenképpen mérlegeljük, hogy nem fog sérülést okozni a babának, ha véletlenül belegabalyodna. Persze jobb, ha minél előbb felkészülünk arra, hogy még rengeteg ékszert vásárolhatunk a kislányunknak, hiszen minden nő imádja az ékszereket és ez alól a gyerekek sem kivételek.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Sportos ruha mellé is találjuk meg a tökéletes táskát

Vannak olyan alkalmak, amikor nem tudunk elegánsan felöltözni, hiszen kirándulni vagy sétálni nem éppen kényelmes magas sarkúban vagy kis szoknyában. De ezekben a helyzetekben is szeretnek a nők-nők maradni, és szeretnek magukkal vinni pár dolgot. De sokszor nem illik a sportos viselethez a hétköznapi táskánk, így szükségünk lehet egy kicsit sportosabb és kényelmesebb táskára, amibe mindenünk belefér. És ha nehezen tudjuk eldönteni, hogy mi is lenne ehhez a tökéletes darab, akkor a női hátitáska lehet a legjobb választás. Így könnyedén tudunk mozogni, de mégsem kell otthon hagynunk semmit, így jobban érezhetjük magunkat. Persze nagyon fontos, hogy minden helyzetben megdicsérjen a párunk, hogy ne érezzük magunkat kellemetlenül, ha nem vagyunk annyira szépen felöltözve. És persze a kisgyermekes anyukák számra is tökéletes választás lehet a mindennapokban a hátitáska, mert így mindent beletudnak pakolni, amire a gyerekeknek szüksége lehet a játszótéren vagy napközben.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Ne vásároljunk kihasználatlan gépeket otthonra

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy alkalom miatt megvásárolt egy olyan gépet vagy berendezést, ami utána csak kihasználatlanul állt otthon. Ez szinte felesleges pénzkidobás és csak a helyet veszi el más hasznosabb dolgoktól. De a mai lehetőségeknek köszönhetően már rengeteg mindent kölcsönözhetünk, így nem kell megvennünk drágán semmit. Így ha időnként kicsit hatékonyabban szeretnénk kitakarítani, de nem szeretnénk emiatt hatalmas kiadást, akkor a takarítógép kölcsönzés Budapest kerületeiben tökéletes választás lehet. Így elegendő csak arra az időszakra kikölcsönöznünk a takarítógépet, amikor egy kicsit szeretnénk átfertőtleníteni a lakást. Ugyanis ezek a nagy teljesítményű gépek, sokkal hatékonyabban távolítják el a szennyeződéseket, mint az otthoni porszívók. Így a szőnyegeket és a bútorokat is hatékonyan fertőtleníthetjük a portól és a szennyeződésektől. Így ezzel az egyszerű megoldással még időt is megtakaríthatunk, hiszen sokkal hamarabb végezhetünk a takarítással.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn