magnify
Home 2019 október
formats

Érdemes a textileket is felfrissíteni időnként

A legtöbb esetben, ha takarítunk, akkor nem is gondolunk a textilek tisztítására, csak átszaladunk rajta az otthoni porszívóval, ami nem annyira hatékony, ezért egy idő után nagyon megtelnek porral, és bizony foltosak is lehetnek. De ez bizony káros is lehet, mert a sok por légzési zavarokat és allergiát okozhat, ezért jobb megelőzni. És ha ezt szeretnénk elkerülni, és szeretnénk egy kicsit felfrissíteni a textileket a lakásban, akkor ezt sokkal egyszerűbben megtehetjük, mint gondolnánk. Hiszen a szőnyegtisztítógép kölcsönzés Budapest területén garantálja, hogy minden szőnyegünk tiszta és friss lesz a lakásban. Ugyanis az otthoni háztartási porszívó nem annyira erős, így nem tudja annyira hatékonyan eltávolítani a felgyűlt port, mint a nagyobb teljesítményű tisztítógép. És attól sem kell tartanunk, hogy mindez hatalmas plusz kiadás lenne a számunkra, mert sokkal kedvezőbben igénybe vehetjük, mint gondolnánk. És nem csak a port, hanem a foltokat is hatékonyan eltudjuk távolítani a segítségével, így nem kell elbúcsúznunk a régi szőnyegektől.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Kipihenten sokkal jobban tudunk teljesíteni

Biztosan mindenki megfigyelte már magán, hogy amikor nem tud megfelelően aludni, akkor nem csak fáradt, de bizony a teljesítőképessége sem tökéletes. Hiszen fáradtan nem tudunk megfelelően koncentrálni, így nem is leszünk olyan hatékonyak. Ezért igyekezzünk mindent megtenni a jó alvásért, hogy minden nap kipihenten és frissen ébredjünk. És sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen kis apróságok segítenek a pihentető alvásban. Ezért érdemes odafigyelni, hogy mindig tökéletes legyen a hőmérséklet a szobában, és a paplan is mindig az évszaknak megfelelő legyen. És ha napközben sokat idegeskedünk és stresszelünk, akkor érdemes lehet sportolni, és lefekvés előtt egy kicsit relaxálni, meditálni. Így biztosan nem fognak a gondolataink a munkán és a problémákon járni, így sokkal pihentetőbben fogunk tudni aludni. Így az élet minden területén jobban teljesíthetünk, és sokkal kiegyensúlyozottabbak is leszünk. Így bármit megvalósíthatunk, amit szeretnénk, csak pihenjünk hozzá eleget.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Figyeljük a munkaerőpiac igényeit

Amikor pályaválasztás előtt állunk, akkor sokszor nagyon nehéz eldönteni, hogy milyen irányba is kezdjünk elindulni. Így a legtöbben a megszokott szakmákat keresik, csak azt felejtik el, hogy ezek már túltelítődtek a munkaerőpiacon. Így viszont sokkal nehezebben tudunk elhelyezkedni benne, így szinte feleslegesen tanultunk. Ezért érdemes előre feltérképezni a munkaerőpiac igényeit, így biztosan olyan szakmánk lesz, amiben könnyedén elhelyezkedhetünk. És dr Zsuffa Ákos tökéletesen összefoglalja, hogy mik is a fő szempontok, hiszen az OKJ-s felnőttképzések átalakítása a cél, hogy már a diákok az iskolában is szert tegyenek arra a tudásra, ami szükséges az elhelyezkedéshez. Hiszen sajnos manapság már szinte minden negyedik embernek újra tanulnia kell egy szakmát, mert a régebbi foglalkozások eltűnnek, így viszont nem tudnak belőle megélni és a családjukat eltartani. Ezért érdemes már jó előre feltérképezni a lehetőségeket, hogy ne kerüljünk hasonló helyzetbe. Persze tanulni soha sem késő a jobb életért, de jobb, ha nem fecséreljük el az időnket olyan szakmákra, amikkel nem fogunk tudni boldogulni.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Egy vidám kiegészítő bearanyozhatja a napunkat

A mai világban nagyon nehéz megtalálni azokat a kis apróságokat, amik egy kis vidámságot csempésznek a mindennapjainkba, és mosolyt csalnak az arcunkra. De sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen kis apróságokkal érhetjük el mindezt, mert igazából elég lehet ehhez egy egyszerű kiegészítő is. Hiszen, ha mondjuk olyan telefontokunk van, ami vicces vagy éppen ciku, és elmosolyodunk akárhányszor rápillantunk, akkor az jó a lelkünknek. Ezért bátran keressük ezeket a kis dolgokat, hogy jobban érezzük magunkat. Így még egy delfines nyaklánc is felvidíthat bennünket, hiszen ki ne szeretné a delfineket. És ne gondoljunk arra, hogy ki mit fog rólunk gondolni, mert nem az számít, hanem csak is az, hogy mi jól érezzük magunkat a bőrünkben. És meglátjuk, ha mindenben igyekszünk észrevenni a szépet, akkor sokkal nyugodtabbak leszünk, így a napközben felmerülő stresszhelyzeteket is sokkal jobban fogjuk kezelni. És ha belegondolunk, akkor mi a fontosabb az, hogy mit gondolnak rólunk mások vagy az, hogy mi jól érezzük magunkat.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

A homok sokkal hasznosabb lehet, mint ahogyan elsőre gondolnánk

Elsőre biztosan mindenkinek a homokról egy dolog jut az eszébe, és az bizony nem más, mint a homokozó. Hiszen nem igazán találkozunk vele máshol, így nem is tartjuk annyira hasznosnak, mint amennyire valójában az. De ha jobban belegondolunk, akkor bizony télen is nagy segítség, mert a segítségével eltudjuk kerülni a csúszós és balesetveszélyes felületeket. És azt már bizony még kevesebben tudják, hogy az alkatrészek helyreállítására is tökéletes megoldást biztosít. Ugyanis az alufelni homokfúvás segítségével, szinte újjá varázsolhatjuk az elkopott régi darabokat is. Így nem kell hatalmas összegért újat vásárolnunk, mert elegendő csak helyreállítanunk a régi állapotát. Persze az fontos, hogy csak olyan helyen csináltassuk meg, ahol profik dolgoznak, mert így biztosan tökéletes lesz a végeredmény és nem fogunk csalódni. Ezért ha legközelebb játszunk a gyerekkel a homokozóban, akkor jusson eszünkbe, hogy egy igazán hasznos anyaggal is játszunk valójában.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
formats

Motiváljuk többet az alkalmazottakat

A legtöbb munkáltató nem becsüli meg a dolgozókat, de így elfelejtik, hogy nem is fognak nekik annyira hatékonyan dolgozni. Pedig rajtuk múlik a cég sikere, hiszen elsősorban ők hozzák a bevételeket. Ezért érdemes egy kicsit jobban motiválni az alkalmazottakat, hogy lássák, bizony megéri keményen dolgozniuk. Ezért éreztessük velük, hogy mennyire nagy szerepük van a sikerekben, amit érdemes időnként honorálni is. És persze arra is figyeljünk, hogy mindenük meglegyen a hatékony munkához, így mindig legyenek tonerek és papírok, hogy mindent könnyedén után tudjanak tölteni. És meglátjuk, ha megbecsüljük őket és szeretnek bejárni dolgozni, akkor sokkal többet is fognak dolgozni, mert nem szeretnének csalódást okozni. És ezek a kis jutalmak hosszútávon nagyon is megfogják érni, így egy olyan stabil cégünk lesz, amilyet mindig is szerettünk volna. Hiszen nincs is annál rosszabb, mint amikor folyton jönnek és mennek az emberek, és be kell tanítani az újakat, ami sok időt vesz el a rendes munkától.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn