pálinkafőző

pálinkafőző

Ha valóban biztonságos és magas minőségű készüléket szeretnénk vásárolni a pálinka lefőzéséhez, érdemes a speciális típusok közül választani. A dupla falú pálinkafőző készülékek ugyanis a legbiztonságosabb típusok közé tartoznak. Felépítésüknek köszönhetően nem történhet az meg, hogy leég a cefre, vagy éppen túlforrósodik a készülék, ugyanis maga az alapanyag nem érintkezik közvetlenül a hevítésre használt készülék által előállított hővel. A dupla falú kialakításnak a lényege, hogy a főzőüst teljes mértékben két réteg lemezből készül. Ennek köszönhetően a rések között találhatunk egy üres területet, amit fel kell tölteni folyadékkal akkor, amikor a pálinka főzését megkezdjük. Ez a folyadék általában víz szokott lenni, azonban vannak olyan pálinkafőző mesterek, akik inkább olajat használnak erre a célra. Tulajdonképpen mindegy, hogy a folyadék víz, vagy olaj, a lényeg, hogy megfelelő hűtés biztosítva legyen a készülékbe töltött folyadéknak köszönhetően. Általában ezen készülékek szállítását biztonsági okokra hivatkozva, úgynevezett nyitott vízfürdőben végzik.