A receptúra nem bonyolult, lényegében csokoládé és gyümölcspüré. A titok a megfelelő alapanyagok kiválasztásában és a kézműves feldolgozás módjában rejlik. Sokféle csokoládét teszteltünk, grammonként változtattuk az arányokat újra és újra, lépésről lépésre finom hangoltuk az ízprofilt. Játszottunk a kakaó tartalommal, figyeltük a kakaóvaj arányát és a különböző termőhely szelektált csokoládék egyedi ízjegyeit.
Amikor megkóstolod, érzed a kakaó telt ízét, a pörkölés aromáját. Ízvilága jellegzetesen fűszeres, gyümölcsös. Egyszerre krémes és intenzív. Kiváló összhangot alkot enyhén savas gyümölcsökkel, a kávéval és különböző fűszerekkel. Ezért kerül a DantoniChocolate málnás-, egzotikus gyömbéres és karamellás almáspite kézműves csokoládé bonbonjaiba.
Végül az Arriba csokoládét választottuk, ami az egyik legfinomabb single origin kakaóbab fajtából készül. Az Arriba kakaóbab Ecuadorban őshonos; nevét a termőterületről kapta, ahol először felfedezték. Ma már Ecuador több vidékén is termesztik, így Los Rios, Manabi és Guayas tartományokban is. Fajtája szerint Forastero nacional, minősége kitűnő. A tejcsokoládék kakaótartalma általában 28-33% között mozog. Az Arriba ebben is kivételes, hiszen kakaótartalma 39%.Kellemes gyümölcsös és fűszeres íze, magas kakaótartalma miatt számomra a legkülönlegesebb kézműves csokoládé bonbon alapanyag. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje, hogy megtedd.
Kézműves gyümölcsös csokoládékrémmel töltött bonbon
A receptúra nem bonyolult, lényegében csokoládé és gyümölcspüré. A titok a megfelelő alapanyagok kiválasztásában és a kézműves feldolgozás módjában rejlik. Sokféle csokoládét teszteltünk, grammonként változtattuk az arányokat újra és újra, lépésről lépésre finom hangoltuk az ízprofilt. Játszottunk a kakaó tartalommal, figyeltük a kakaóvaj arányát és a különböző termőhely szelektált csokoládék egyedi ízjegyeit.
Amikor megkóstolod, érzed a kakaó telt ízét, a pörkölés aromáját. Ízvilága jellegzetesen fűszeres, gyümölcsös. Egyszerre krémes és intenzív. Kiváló összhangot alkot enyhén savas gyümölcsökkel, a kávéval és különböző fűszerekkel. Ezért kerül a DantoniChocolate málnás-, egzotikus gyömbéres és karamellás almáspite gyümölcsös csokoládé bonbonjaiba.
Végül az Arriba csokoládét választottuk, ami az egyik legfinomabb single origin kakaóbab fajtából készül. Az Arriba kakaóbab Ecuadorban őshonos; nevét a termőterületről kapta, ahol először felfedezték. Ma már Ecuador több vidékén is termesztik, így Los Rios, Manabi és Guayas tartományokban is. Fajtája szerint Forastero nacional, minősége kitűnő. A tejcsokoládék kakaótartalma általában 28-33% között mozog. Az Arriba ebben is kivételes, hiszen kakaótartalma 39%.Kellemes gyümölcsös és fűszeres íze, magas kakaótartalma miatt számomra a legkülönlegesebb kézműves csokoládé bonbon alapanyag. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje, hogy megtedd.